Speelplekken gemeente Blaricum

De gemeente Blaricum is bezig met het ‘updaten’ van een paar speelplekken. StadWaterLand heeft een aantal leveranciers gevraagd om een visie te geven op het ‘nieuwe’spelen. De Firma Yalp uit Goor is daar als beste uit de bus gekomen, met name door het interactief spelen wat ze aanbieden. StadWaterLand heeft de voorstellen in een ontwerp verwerkt en voor uitvoering uitgewerkt. Yalp en Signa Terra hebben samen de uitvoering op zich genomen met een mooi resultaat.

Herinrichting park Het Nieuwe Plantsoen Deventer

Het stadspark in Deventer uit 1914, ontworpen door L. Springer is voor een deel in het bezit van Vitens en een deel in het bezit van de gemeente Deventer. Destijds onder de naam SLAG (Samenwerkende Landschaps AdviesGroep) heeft StadWaterLand een renovatieplan opgezet en de werkzaamheden tot uitvoering verzorgd. In het park is ook een z.g. gedichtenpad aangebracht, waarbij een wedstrijd was uitgeschreven door de gemeente Deventer. Hiermee is een samenwerking aangegaan met Ellen Brouwers uit Oisterwijk.

Speelplan Zuidelijk Molenveld Doesburg

In samenwerking met Greenengineers te Lunteren, hebben we een speelplek ontwikkeld voor de gemeente Doesburg. Samen met de bewoners is er een keuze gemaakt uit meerdere voorstellen en hebben hun commentaar kunnen geven, waarna de plannen zijn aangepast en uitgewerkt. Op basis van de uitgewerkte plannen is er door Greenengineers een bestek gemaakt. Op 29 mei 2015 is de speelplek geopend en het resulaat mag er zijn. Door de burgerparticipatie is de sociale controle hoog en is er weinig vandalisme te bekennen.