Leven op het kerkhof

Het blad Groei en Bloei heeft in het mei-nummer aandacht voor de droogte van 2018 en het effect ervan op de planten en dan specifiek de toegepaste beplanting op begraafplaats Engweg te Putten. Zoals in het artikel staat beschreven heeft StadWaterLand het afgelopen jaar de beplanting gemonitord tijdens en na de droogte en wat de impact is geweest op deze beplanting. In het artikel wordt beschreven wat de effecten zijn geweest en welke planten zich goed hebben geweerd. Leuke actie van Groen en Bloei.

artikel Groei en Bloei april 2019

ontwerp kleine tuin

Kleine privétuin met veel mogelijkheden

Ook particulieren komen bij ons om hun tuin te laten ontwerpen. Vooral voor de kleinere tuinen is het leuk en een uitdaging om ruimtelijk een goed plan te maken. Als het budget wat hoger is dan gemiddeld, dan is dat natuurlijk meegenomen. Voor deze tuin zijn 2 varianten gemaakt, waarbij er een oplossing is gezocht voor het parkeren voor 2 auto’s. 1 permanente plek en 1 optioneel die bereikbaar is d.m.v. een schuifdeur. Wanneer dit niet nodig is, dan fungeert de plek als een ruim terras. In beide varianten is een zwem- dompelbad opgenomen. Wel zo fijn, want we weten dat de temperaturen kunnen oplopen in de zomer, vooral in de kleinere tuinen. Pergola’s, bomen e.d. zorgen voor de juiste bescherming en verkoeling. Gekozen beplanting is toekomstbestendig.

Dorpsplein Nijkerkerveen krijgt vorm

Na ruim een jaar hebben we het definitief ontwerp van het dorpsplein klaar. Met een inloopavond hebben de inwoners een moment om de plannen beter te bekijken. Ze zijn al die tijd al goed op de hoogte gebleven middels een klankbordgroep, maar kunnen nu met eigen ogen zien wat de ontwikkelingen zijn. StadWaterLand heeft een animatie van het plein verzorgd om de bewoners goed te laten ervaren wat er precies gaat komen. Een duidelijk verhaal waar geen tekening tegenop kan.

Inmiddels staat

Heeft u ook een project als deze? We houden ons altijd aanbevolen!