Begraafplaats Engweg Putten

Project Info

  • Bouwdatum

    2014

  • Categorie

    Begraafplaats, Landschap, Parken


 

Begraafplaats Engweg is verdeeld in 2 delen (noord en zuid). Beide zijn voorzien van assen en liggen gedraaid t.o.v. elkaar. Een eenvoudige ingreep, door het inbrengen of verlengen van één van de assen over het andere deel, maakt de twee afzonderlijke delen tot één geheel. Tevens ontbreekt er een centrale plek met zitmogelijkheid. Er is een brede en grote centrale opgang, maar een ‘hart’ ontbreekt. Een reconstructie van de entree van het zuidelijke deel is nodig om de beide afzonderlijke delen te koppelen. Met het inbrengen van een nieuwe as, ontstaat er de mogelijkheid een eindpunt te creëren.

Omdat de bestaande beplanting geen toekomstperspectief heeft wordt er rigoureus ingegrepen. Alle beplantingen, met uitzondering van de hagen, worden verwijderd en zal er nieuwe beplanting worden ingebracht. Men heeft gekozen voor nieuwe zware beplantingen zodat er direct een ‘volwassen’ beleving wordt gecreëerd. Ook met de toepassing van vaste planten wordt een nieuw concept ingebracht. Er is gekozen voor een plantenmengsel die zelfregulerend is, waarbij de planten met 1 seizoen de bodem ‘gesloten’ heeft en de groei van ongewenste planten beperkt blijft.

Nieuwe situatie