Voorstel renovatie schetsontwerp KVT

Voorstel renovatie Kort Verblijf Tehuis te Apeldoorn

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat SWL een ontwerp heeft mogen maken van de buiteninrichting van het Kort Verblijf Tehuis te Apeldoorn. De huidige beplantingen zijn sterk verouderd en voor een groot deel verwaarloosd. Hierdoor verliezen gedeelten van de tuin hun functie. Nu er is besloten dat er e.e.a. aangepast moet gaat worden aan bebouwing, wordt de tuin ook meegenomen in het renovatieplan. Het is natuurlijk erg leuk dat wij de planvorming voor de nieuwe inrichting opnieuw mogen gaan doen. Met onze eigen theorie over de toe te passen beplanting kunnen we een hogere en betere kwaliteit aan beleving bieden tegen lagere onderhoudskosten.

Hieronder het schetsontwerp van bijna 20 jaar geleden. Handwerk had toen nog zijn charme.

RSG ’t Rijks krijgt een nieuw schoolpein

In opdracht van Hoveniersbedrijf van Rijswijk uit Halsteren heeft StadWaterLand, voor Scholengemeenschap ’t Rijks uit Bergen op Zoom, een nieuw schoolplein ontworpen. De aanleg van dit schoolplein is inmiddels in volle gang en het eerste resultaat is zichtbaar. Er is veel plek om tijdens de pauze of vrije uren te vertoeven op een tribune en op de speciale banken die zijn aangebracht, geflankeerd met een sfeervolle beplanting. Nu de bomen nog en het plaatje is compleet.
2016-11-08_16h11_13
2016-11-08_16h11_54
2016-11-08_16h13_01
2016-11-08_16h13_49
2016-11-08_16h15_51

Particuliere tuin in Laren bijna klaar!

Na bijna 2 jaar, is het einde bijna in zicht. Slopen van bestaande bebouwing, het bouwen van een volldedig nieuw pand en daarna nog eens de tuin dat vergt natuurlijk wat tijd. Met de aanleg is gebruik gemaakt van groot plantmateriaal, waardoor het meteen een volwassen aanblik krijgt. Een goede nazorg is wel noodzakelijk.

Beplanting begraafplaats Hoge Eng bewijst zijn waarde!

Het is alweer een paar jaar geleden dat de begraafplaats Hoge Eng in Putten is gerenoveerd. De gehele beplanting, met uitzondering van de hagen, is van de begraafplaats verwijderd en na het uitvoeren van het bemestingsplan, een nieuwe beplanting aangebracht. Het doel was een betere kwaliteit met minder onderhoudskosten. Daarvoor hebben we plantenmengsel bedacht en toegepast. Nu na 2 jaar bewijst het zijn waarde.

Renovatie begraafplaats Schootmanshof Putten

De renovatie rondom de aula van begraafplaats Schootmanshof is in volle gang. De aanwezige beplanting wordt verwijderd (op een paar bomen na) en er wordt een nieuwe structuur aangebracht met Oud Hollandse betonplaten van 2 x 1 meter. De beplanting wordt afgewerkt met een 8cm dikke laag lava, om het geheel zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden. Het geheel wordt met een Cortenstalen opsluiting afgewerkt. De renovatie rondom de aula is een eerste aanzet tot een algehele renovatie van de begraafplaats. De plannen zijn al in een vergevorderd stadium.

Nieuwe blusvijver voor gemeente Putten

Aan de Vijverhof, gemeente Putten, ligt nu een blusvijver welke aan renovatie toe is. Wortels van de bomen in de directe omgeving dringen door de bodem van de vijver heen en geeft grote overlast. De gemeente heeft ons gevraagd een renovatieplan op te stellen e.e.a. in samenwerking met betrokken instanties.

Deze is echt toe aan renovatie: