Begraafplaats Schootmanshof 1e groeiseizoen

Een groot deel van de renovatie is dit voorjaar uitgevoerd. Daarbij is ook al een deel van de beplanting aangeplant. Onlangs hebben we het project bezocht en de beplanting heeft enorme sprongen gemaakt. Tijdens de droogte en warmte van afgelopen zomer heeft men goed water gegeven en dat is goed te zien.

IJsselkade Doesburg

Ook in de gemeente Doesburg is men goed te spreken over de toegepaste beplantingsmethodiek, zoals we dat ook in de gemeente Putten hebben gebruikt. Resultaat: een hogere kwaliteit in beeld en beleving met lagere onderhoudskosten. Waar voorheen het gebied er vrij ‘kaal en ongezellig’ uitzag, is het nu kleurrijk, intiem en gezellig. De aanwonenden hebben (in het kader van burgerparticipatie) ondanks de droogte, erg hun best gedaan om zorg te dragen voor de beplanting. Men is dan ook erg tevreden met het resultaat.
Mocht u graag meer willen weten over deze beplantingsmethodiek en of die bij u toepasbaar is? Reageer dan op dit bericht en we nemen contact met u op.

Situatie voor renovatie

Situatie één seizoen na renovatie


Droogte en beplanting

Droogte en beplanting

Het is een lastige en moeilijke tijd van het jaar geweest voor de beplanting in de openbare ruimte. Over een langere periode (mei tm augustus) is er heel weinig tot geen regen gevallen, gepaard met extreem hoge temperaturen. Wat heeft het gedaan met onze beplanting tot nu toe? Samen met een beheerder heb ik een ronde gedaan langs gerealiseerde projecten en een inventarisatie van de toegepaste beplanting gemaakt, met als resultaat een lijst van planten die we in de toekomst beter wel en/of beter niet kunnen gaan toepassen. Het levert in ieder geval interessante informatie op. Het zal beslist niet de laatste keer zijn dat we een langere periode van droogte zullen krijgen in de komende jaren!

Renovatie begraafplaats Schootmanshof

Begraafplaats Schootmanshof Putten

Na een succesvolle renovatie van de begraafplaats Engweg in Putten, zijn ook de plannen klaar voor de renovatie van begraafplaats Schootmanshof fase 1 en 2. De opzet van deze renovatie is gelijk aan die van de Engweg. Het grootste deel van de bestaande (verouderde) beplanting wordt verwijderd en komt er nieuwe voor terug die in onderhoud makkelijker te beheren is en daarmee kosten reducerend t.o.v. de huidige beheerkosten. Op deze wijze wordt er een betere kwaliteit geleverd (in beeld en in onderhoud) tegen een lagere prijs.

Hoogheemraadschap te Houten

In opdracht van een grootgroenbedrijf heeft StadWaterLand b.v. een winnend ontwerp gemaakt voor de inrichting entreegebied van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden te Houten. In combinatie met een algehele renovatie wordt ook de buitenruimte in zijn geheel aangepakt. De vormgeving van het gebouw is ruimtelijk bepalend voor de inrichting van het entreegebied, waarbij tevens rekening gehouden wordt met de directe omgeving. Met de invulling van de beplanting worden er rassen en soorten gebruikt de goed zijn voor de ontwikkeling en instandhouding van wilde bijen zoals Klokjes-, Tronken- Behangers-, Zijde-, Lookmasker-, Metsel- en Groefbijen.

Voorstel renovatie schetsontwerp KVT

Voorstel renovatie Kort Verblijf Tehuis te Apeldoorn

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat SWL een ontwerp heeft mogen maken van de buiteninrichting van het Kort Verblijf Tehuis te Apeldoorn. De huidige beplantingen zijn sterk verouderd en voor een groot deel verwaarloosd. Hierdoor verliezen gedeelten van de tuin hun functie. Nu er is besloten dat er e.e.a. aangepast moet gaat worden aan bebouwing, wordt de tuin ook meegenomen in het renovatieplan. Het is natuurlijk erg leuk dat wij de planvorming voor de nieuwe inrichting opnieuw mogen gaan doen. Met onze eigen theorie over de toe te passen beplanting kunnen we een hogere en betere kwaliteit aan beleving bieden tegen lagere onderhoudskosten.

Hieronder het schetsontwerp van bijna 20 jaar geleden. Handwerk had toen nog zijn charme.

Beplanting begraafplaats Hoge Eng bewijst zijn waarde!

Het is alweer een paar jaar geleden dat de begraafplaats Hoge Eng in Putten is gerenoveerd. De gehele beplanting, met uitzondering van de hagen, is van de begraafplaats verwijderd en na het uitvoeren van het bemestingsplan, een nieuwe beplanting aangebracht. Het doel was een betere kwaliteit met minder onderhoudskosten. Daarvoor hebben we plantenmengsel bedacht en toegepast. Nu na 2 jaar bewijst het zijn waarde.